[align=center]Mine Tugay, " İçine kapanık bir çocuktum. Oyuncu olabilecek donanıma sahip olmak kolay olmadı" dedi.
Şu sıralar rol aldığı "Sınıf" dizisiyle adından söz ettiren ve bu akşam pedofili ve çocuk tacizini işleyen yeni tiyatro oyunu "Blackbird"le izleyici karşısına çıkacak olan Mine Tugay, "Zorlandığım çok şey oldu. Mesela konservatuvarda içine kapanık bir çocuktum. Kendimi açıp, oyuncu olabilecek donanıma sahip olmak için hem bedensel hem de zihinsel değişime alışmam çok kolay olmadı" dedi.Sınıf" adlı dizinin senaryosuna ’evet’ deme sebebiniz neydi?- Daha önce bir sinema filmi için görüştüğüm bir senarist arkadaşım hazırlıyordu senaryoyu ve gerçekten okuyunca beni heyecanlandırdı. Çünkü uzun zamandır herkarakteri ayrı ayrı yazabilen ve bir taraftan da sert olup, derdini anlatabilen bir senaryoyla karşılaşmamıştım. Oyuncu arkadaşlarımın isimlerini duyunca da hemen kabul ettim.Sizin canlandırdığınız karakter nasıl biri?- Babası yargıç olan biriyim. Dolayısıyla da çok disiplinli yetiştirilmişim. Çok kuralcı ve ilkeli bir karakter. Aynı zamanda kendi duygularını bastırıyor, ama tehlikeyi de seven bir tarafı var.Bu karakterin size benzer bir tarafı var mı? Çünkü siz de bir subay kızısınız...- Evet öyle. Asker çocuğu olunca çok korunaklı yaşıyorsunuz. Lojmanda oturuyorsunuz. Okula gidiyorsunuz, arkadaşlarınız oluyor. Fakat genelde babalar hep aynı mesleğe sahip olduğundan hayatınızda bir şey değişmiyor. Bir taraftan da çok dolaşıyorsunuz. Çok dolaştığınız için de arkadaşlık kuramıyorsunuz. Çok güzel tarafları var ama zorlukları da var. Ama çok gurur verici bir şey.Subay babalar diğer babalara göre daha mı disiplinli oluyorlar?- Düzen konusunda takıntılı bir adamdır benim babam. Diğer anlamda baskıcı ve kuralcı bir adam değildir ama.Düzen konusunda babanız gibi oldunuz mu peki?- Pek öyle olmadım. Ben biraz dağınıklığın içindeki düzeni seven biriyim. Fakat başkasının dağınıklığını sevmem. Sadece benim dağınıklığım olacak!
Bir dizide başrol oynadınız mı hiç?- Emre Altuğ ile "Gülpare"de başrol oynadım. Ondan önce de Fikret Kuşkan’la "Adı Aşk Olsun"da oynadım. Ama 4 bölüm yayınlandı. Star TV’deki "Benden Baba Olmaz"da da başroldeydim. Çok iyi bir diziydi.Peki Mine Tugay’ın ses getiren bir çıkışı olacak mı hiç?Türkiye’de ses getirmiş şeyler maalesef daha magazinsel boyutta oluyor. Benim çıkışım ancak seneler sonra olur. "Çok iyi oyuncu" dediğimiz oyuncuların da gençliklerinde çok büyük çıkışları yoktur. Buna rağmen yaptıkları işlerle vardır isimleri. Ben de bunu tercih ediyorum."Ne olursa olsun şu karakteri canlandırmak istiyorum" dediğiniz bir karakter var mı?- Var. Ama bunun için biraz daha yaşımı almam gerekiyor. "Arzu Tramvayı"nda Blanche DuBois karakterini oynamayı çok istiyorum. Ancak yıllar sonra oynayabilirim.İzlediğiniz diziler var mı? "Keşke bu dizide ben de olsaydım" dediğiniz bir dizi var mı?- "Keşke ben de olsaydım" diye bakmadım hiç. Ama "Bıçak Sırtı " dizisini denk geldikçe seyrediyorum. Özellikle bu aralar hiç vaktim yok. Televizyonu bile açmıyorum.Tiyatro oyununuz nasıl gidiyor?- "Blackbird" bugün başlıyor. Üç hafta boyunca oynayacağız. Çok sağlam bir oyun ve seyirciyi çok düşündürecek.Neden?- Çünkü çok sert bir oyun. İnanılmaz duygu değişimleri yaşayan bir karakter var. Emre Koyuncuoğlu ile çalışıyorum ve kendisi gerçekten farklı biri. Yaptığı işler bence çok iyi. O beni tanıyor, ben onu tanıyorum. Birbirini tanıyan iki insanın çalışması çok avantaj sağlıyor. Cüneyt Türel’le birlikte aynı sahneyi paylaşıyoruz. Oyun, pedofili ve çocuk tacizi olgusunu birçok açıdan izleyiciye sorgulatacak.Zuhal Olcay’ın havası yeterTiyatro oyuncularının dizilerde rol almaya başlamasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz...- Şarkıcıdır, mankendir demiyorum ben. İşini iyi yapan birileri olduğu zaman rahatsızlık duymuyorum, kimse de duymaz zaten. Mesela Arzum Onan bir iş yaptığı zaman onu izlemekten keyif alıyorum. Ama tabii ki tiyatro oyuncularının olduğu işlerde çıta yükseliyor.Sizde Zuhal Olcay havası olduğunu söyleyenler var. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?- Havası bile varsa benim için büyük onurdur. Gerçekten Türkiye’de en çok beğendiğim kadın oyuncudur. Keşke ileride benim için de Zuhal Olcay için söylenenler söylense.İçine kapanıktım değişmem zor olduOyunculuk sizi zorladı mı hiç?Zorlandığım çok şey oldu. Mesela konservatuvarda içine kapanık bir çocuktum. Kendimi açıp, oyuncu olabilecek donanıma sahip olmak için hem bedensel hem de zihinsel değişime alışmam çok kolay olmadı.Oyunculuk dışında neler yapmaktan hoşlanırsınız?- Gezmekten keyif alırım. At binmeyi çok severim. Evde vakit geçirdiğimde bir oturuşta üç film seyrederim. Kitap okumayı severim. Evcil bir tarafım vardır yani.
aLıntıDıR.!
24-02-2008, 17:39
26-02-2008, 18:00
27-02-2008, 17:43
05-03-2008, 17:58
03-06-2008, 12:16